Voedselfotografie

Hoe breng je iets smaakvol in beeld? Daar gaat het om bij deze tak van fotografie.
Door het goed weergeven van kleuren en texturen van een gerecht of ingrediënten, moet je simpelweg zin krijgen om het te proeven.
De kok/kokkin heeft mooie, pure en eerlijke ingrediënten uitgezocht, een gerecht met aandacht en liefde bereid… Dan verdient het gerecht ook dat je dat terugziet in de foto’s.
Ik doe dat voornamelijk door rust in het beeld te scheppen en de focus enkel op het gerecht of een stukje ervan te leggen. Laat zien wat voor een mooie textuur, kleur en presentatie in het gerecht verwerkt zitten.
De onscherpe omgeving van het gerecht zorgt wel voor sfeer en beleving eromheen, maar leid de aandacht niet af van het gerecht zelf.

 

Alles in een Bowl receptenboek

Voedselfotografie voor het receptenboek “Alles in een bowl” in de serie “Blik op koken”.
In opdracht van ImageBooks Factory, samen met grafisch vormgeefster Marjolijn Buiten en foodstyliste/kokkin Dorien Holla – Van de Kook.
Nu in de winkels ISBN: 9789463332835

 

 

Drink & Go receptenboek

Voedselfotografie voor het receptenboek “Drink & Go”.
Lekkere gezonde drankjes en gemakkelijk zelf te maken met deze recepten.
In opdracht van ImageBooks Factory, samen met grafisch vormgeefster Marjolijn Buiten en foodstyliste Dorien Holla – Van de Kook.
Nu in de winkels ISBN: 9789463330268

 

 

Saté Kookboek “Steek er een stokje door”

Voedselfotografie voor het kookboek “Saté: Steek er een stokje door”.
In opdracht van ImageBooks Factory, samen met grafisch vormgeefster Marjolijn Buiten en foodstyliste/kokkin Dorien Holla – Van de Kook.
Nu in de winkels ISBN: 9789461449870